Smarty Forum Index Smarty
The discussions here are for Smarty, a template engine for the PHP programming language.

[google map api] Non US maps/language question

 
Post new topic   Reply to topic    Smarty Forum Index -> Add-ons
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Exitium
Smarty Rookie


Joined: 23 Mar 2006
Posts: 12

PostPosted: Thu Jul 12, 2007 8:52 pm    Post subject: [google map api] Non US maps/language question Reply with quote

Ive been using googlemapapi with great success for US based locations. However, when I try to use the dutch language and find a place in the netherlands it doesnt work. Does the API support international maps with different language input?

If so, is there something in the API I need to change?

Any help greatly appreciated and thanks for your time.
Back to top
View user's profile Send private message
Exitium
Smarty Rookie


Joined: 23 Mar 2006
Posts: 12

PostPosted: Thu Aug 09, 2007 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

wow, over 500 views and no ideas.
Back to top
View user's profile Send private message
mohrt
Administrator


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 7366
Location: Lincoln Nebraska, USA

PostPosted: Thu Aug 09, 2007 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

It uses the Google geocode API to lookup the geocodes, so if that doesn't work, then that is why. You might try changing the server being used for the lookups to www.google.nl? I haven't tried this.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Exitium
Smarty Rookie


Joined: 23 Mar 2006
Posts: 12

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Monte. I changed what I thought was the server it was using to www.google.nl but when I looked at the output it was still google.com. I didnt see anywhere else in the API to change it. Do have have a line number in the API where it would be changed?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
mohrt
Administrator


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 7366
Location: Lincoln Nebraska, USA

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
$map->lookup_server['GOOGLE'] = 'maps.google.nl';


Try that setting. IF you don't see $lookup_server as a property in the class, you might need a newer version, or possibly CVS.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Exitium
Smarty Rookie


Joined: 23 Mar 2006
Posts: 12

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

mohrt wrote:
Code:
$map->lookup_server['GOOGLE'] = 'maps.google.nl';


Try that setting. IF you don't see $lookup_server as a property in the class, you might need a newer version, or possibly CVS.


Thank you. I didnt notice the option in the api docs for the version I have, perhaps thats the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
nlstart
Smarty Rookie


Joined: 19 Oct 2007
Posts: 8

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 1:24 pm    Post subject: Dutch map failure Reply with quote

The failure to lookup the dutch map is probably due to your local number settings on the website you use. See my forum thread:
http://www.phpinsider.com/smarty-forum/viewtopic.php?t=12072

If you download the CVS version it should be fixed.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Smarty Forum Index -> Add-ons All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP