Smarty Forum Index Smarty
The discussions here are for Smarty, a template engine for the PHP programming language.

Przekazanie zmiennej

 
Post new topic   Reply to topic    Smarty Forum Index -> Language: Polish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bolek
Smarty n00b


Joined: 01 Aug 2015
Posts: 2

PostPosted: Sat Aug 01, 2015 11:57 am    Post subject: Przekazanie zmiennej Reply with quote

Witam w pierwszym moim poście wszystkich użytkowników strony Smarty.net. Od paru dni zainteresowały mnie smarty i teraz robie panel administratora, takie narazie małe rzeczy, chciałbym dowiedzieć się bo przeszukałem "internety" całe no i wujek Google tez mi nei chciał kurcze pomóc. W gruncie rzeczy, chodzi użytkowników i ten sam problem mam z językami o taką strukture:

Templatka:
Code:
{foreach from=$users item=row}
Login: {$row.login}
EMail: {$row.email}
Grupa użytkownika: {$row.group}(tu problem)

chodzi o przekazanie loginu lub id znowu do modułu z templatki ponieważ w module czyli pliku .php musze znowu wykonać zapytanie do innej tabeli właśnie z id grupy użytkownika bo w osobnej tabeli są uprawnienia administratora itd dodam że {$row.group} wyświetla ID grupy którą chce wyświetlać z innej tabeli w bazie danych
Back to top
View user's profile Send private message
grampi
Smarty n00b


Joined: 13 Mar 2015
Posts: 3

PostPosted: Thu Aug 06, 2015 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

Pewnie najprościej GETem:

w templejcie coś takiego:

<a href="nazwa_modulu.php?group_id={$row.group_id}">Grupa: {$row.group_name}</a>

a w module:

$groupId = filter_input(INPUT_GET, 'group_id', FILTER_VALIDATE_INT);
Back to top
View user's profile Send private message
Bolek
Smarty n00b


Joined: 01 Aug 2015
Posts: 2

PostPosted: Fri Aug 07, 2015 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

grampi wrote:
Pewnie najprościej GETem:

w templejcie coś takiego:

<a href="nazwa_modulu.php?group_id={$row.group_id}">Grupa: {$row.group_name}</a>

a w module:

$groupId = filter_input(INPUT_GET, 'group_id', FILTER_VALIDATE_INT);


Tak tylko ,że Group id jest w {$row.group} - a ja potrzebuje oddzielne zapytanie, stworzyć w module do wyciągniecia nazwy grupy z innej tabeli ... to jest w tabeli users pole group a ja potrzebuje z tabeli groups wyciagnac name
Back to top
View user's profile Send private message
grampi
Smarty n00b


Joined: 13 Mar 2015
Posts: 3

PostPosted: Fri Aug 07, 2015 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Nic nie rozumiem z tego co napisałeś, i jaki to ma związek ze Smarty? Postaraj się lepiej opisać problem, a przykład który podałem pewnie będzie wymagał dopasowania do Twoich skryptów.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Smarty Forum Index -> Language: Polish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP